Naujienos

2022 6 liepos d.
15 min.

Automobilio patikra prieš kelionę: kaip pasiruošti saugiai išvykai?

Nėra nieko nemalonesnio nei tai, kaip kelionės ar atostogų metu netikėtai sugenda automobilis. Kad taip nenutiktų, reikėtų pasirūpinti tinkama automobilio apžiūra prieš kelionę. Kodėl tai naudinga ir ką reikėtų patikrinti prieš keliaujant?

Kodėl reikalinga patikra?

Nesvarbu, ar ruošiatės į ilgesnę, ar trumpesnę kelionę automobiliu, tikrai nenorite, kad ją reikėtų nutraukti arba užbaigti dėl neplanuoto automobilio gedimo. Pirmiausia todėl kad remontas kelyje brangiai kainuoja. O jeigu ketinate vykti į kitą šalį, remonto paslaugos gali būti ne tik brangios, bet ir atimti daug laiko. Tad geriausia automobilio ir savo saugumu pasirūpinti dar prieš išvykstant.

Kaip pasiruošti kelionei?

Jeigu ruošiatės į ilgesnę kelionę ar atostogas automobiliu, norėdami išvengti nemalonių situacijų ar gedimo, pasirūpinkite, kad Jūsų automobilis būtų paruoštas kelionei. Štai svarbiausi punktai, kuriuos reikėtų įgyvendinti.

• Variklio alyva. Prieš kelionę, visuomet patikrinkite alyvos kiekį automobilyje. Net jeigu alyvos yra pakankamai, specialistai rekomenduoja ilgoms kelionėms ar atostogoms pasiimti papildomą litrą alyvos, kurią naudojate.

• Stabdžių sistema. Labai svarbu prieš išvykstant patikrinti automobilio stabdžių sistemą. Reikėtų įvertinti, ar diskai yra nepakeitę formos, ar nėra nudilusios stabdžių kaladėlės, ar pakankamai stabdžių skysčio automobilio sistemoje.

• Aušinimo skysčiai. Juos taip pat reikėtų patikrinti prieš kelionę. Pasibaigęs aušinimo skystis gali nulemti ir pasibaigusią kelionę. Tai ypač svarbus punktas, jeigu naudojate tik profesionalius ar aukštos kokybės aušinimo skysčius.

• Važiuoklės patikra. Šio punkto negalima praleisti. Prieš ilgą kelionę, būtina patikrinti automobilio važiuoklę, didžiulį dėmesį skiriant amortizatorių būklei. Važiuoklės gedimas gali būti labai rimtas ir sukelti pavojų vairuotojui ir keleiviams.

• Padangų būklė. Padangos taip pat yra automobilio saugumo ir stabilumo garantas, tad nepamirškite prieš kelionę patikrinti, ar padangos sveikos, ar neatsirado gumbelių, ar jos nėra nudilusios. Taip pat patikrinkite, ar padangose yra tinkamas slėgis.

• Akumuliatorius. Dažniausiai naudodamiesi automobiliu net nesusimąstome, kokios būklės yra mūsų akumuliatorius. Tai sužinoti padės automobilio patikra. Ruošiantis į ilgesnę kelionę automobiliu, būtina patikrinti akumuliatorių. Atkreipkite dėmesį į kontaktus, laidus, ar akumuliatorius tinkamai pritvirtintas.

Kaip pasirūpinti patikima patikra?

Jeigu kelionėje norite jaustis saugūs, nepraleiskite nė vieno iš išvardintų punktų. Tik tuomet būsite tikri, kad išvykoje išvengsite nemalonių nutikimų, susijusių su automobilio gedimais. Visgi, ne viskuo galima apsirūpinti pačiam. Be to, pasitaiko atvejų, kai kelionėje įvyksta ir kitokių automobilio gedimų. Tad jeigu norite būti visiškai tikri dėl automobilio būklės, geriausia būtų kreiptis į profesionalus, kurie atlieka kokybišką ir greitą automobilio patikrą prieš kelionę. Autoserviso Heksanas meistrai nuolat atlieka tokias patikras. Servise ne tik bus įvertintas automobilis, bet ir pašalinti visi gedimai, papildyti reikalingi skysčiai ir atlikti kiti reikalingi darbai.